Fysiotherapie en de zorgverzekering 2021

wat vergoedt een zorgverzekering aan fysiotherapie voor kinderen en voor volwassenen.

Fysiotherapie en de zorgverzekering 2021

 

Nederland kent een zorgsysteem met een basisverzekering die verplicht is voor iedereen. Het is een algemeen pakket waarin voor iedereen dezelfde vergoedingen zitten én waar voor iedereen dezelfde regels gelden.

De inhoud van het pakket én eventuele het eigen risico kan jaarlijks veranderen.

Kinderen hebben NOOIT een eigen risico bij de behandelingen fysiotherapie

Fysiotherapie in de basisverzekering

Kinderen

Het basispakket omvat 9 behandelingen fysiotherapie per klacht per jaar. Met een verwijzing van de arts wordt dit 18 maal per klacht per jaar.

Fysiotherapie bij een aandoening die op de chronische lijst staat wordt voor kinderen vanaf de eerste behandeling 100%  vergoed uit de basisverzekering. Er is dus geen eigen risico en geen beperking in aantal behandelingen.

In onze praktijk hanteren wij GEEN verschil in de tarieven tussen het behandelen van kinderen en volwassenen. 

Volwassenen
“Gewone “ fysiotherapie  zit NIET in het basispakket.

Fysiotherapie die vergoed wordt vanuit de basisverzekering ( met eigen risico van € 385) is:

  • aandoening die staat op de “chronische lijst”. 
  • artrose aan de knie of heup, maximaal 12 behandelingen/ jaar.
  • etalagebenen maximaal 37 behandelingen.

De chronische lijst is een lijst met aandoeningen die u op internet kunt vinden of waarover wij u in onze praktijk kunnen informeren. Het is een lijst die door de regering wordt vastgesteld. Deze lijst omvat echter mn “zwaardere” aandoeningen zoals MS, CVA of nieuwe heup, ook kan deze lijst jaarlijks worden aangepast.(de eerste 20 behandelingen moet u eenmalig, per aandoening, zelf betalen óf betalen uit de aanvullende verzekering, dit staat los van het eigen risico)

 

Aanvullende verzekering hieronder vallen alle klachten die niet vergoed worden uit de baisiverzekering.  Denk hierbij aan rugklachten, verstuikte enkels, spierscheurtjes, sportletsels etc..

Wanneer u een aanvullend pakket heeft, dan zal uw zorgverzekeraar de kosten vergoeden tot de hoogte die u zelf met uw zorgverzekeraar heeft afgesproken. Hierbij heeft u NIET te maken met een eigen risico, u hoeft hierbij ook niet de eerste twintig behandelingen zelf te betalen.

 

2021:

Maakt u als volwassene gebruik van zorg die in het BASISverzekering zit dan heeft u te maken met een jaarlijks eigen risico (€385). Dit geldt voor alle basiszorg samen.

Dit geldt dus NIET voor de zorg die wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. 

Voor kinderen geldt dit eigen risico niet

 

Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen, wij zullen proberen u zo goed mogelijk van informatie te voorzien

 

Fysiotherapie Nic & Maja van de Ven-Verest, Sterkselseweg 20 B Maarheeze