Fysiotherapie, basisverzekering, aanvullende verzekering en de zorgverzekering 2023

wat vergoedt een zorgverzekering aan fysiotherapie voor kinderen en voor volwassenen.

Fysiotherapie vanuit de basis- of aanvullende verzekering

In ruim 80% van de gevallen wordt fysiotherapie vanuit een aanvullend pakket bij uw gekozen zorgverzekeraar vergoed. In sommige gevlalen wordt fysiotherapie vergoed door uw basisverzekering. Vraag bij twijfel je fysotherapeut of zorgverzekeraar om opheldering.  De belangrijkste punten delen we graag

Fysiotherapie in de basisverzekering

Kinderen/ jongeren tot 18 jaar

Het basispakket omvat 9 behandelingen fysiotherapie per klacht per jaar. Met een verwijzing van de arts wordt dit 18 maal per klacht per jaar.

Fysiotherapie bij een aandoening die op de chronische lijst staat wordt voor kinderen vanaf de eerste behandeling 100%  vergoed uit de basisverzekering. Er is dus geen eigen risico en geen beperking in aantal behandelingen.

 

Volwassenen
“Gewone “ fysiotherapie  zit NIET in het basispakket.

Fysiotherapie die vergoed wordt vanuit de basisverzekering ( met eigen risico van € 385) is:

  • aandoening die staat op de “chronische lijst” worden vanaf de 21ste behandeliungen vergoed
  • artrose aan de knie of heup, maximaal 12 behandelingen/ jaar.
  • etalagebenen maximaal 37 behandelingen.

De chronische lijst is een lijst met aandoeningen die u op internet kunt vinden of waarover wij u in onze praktijk kunnen informeren. Het is een lijst die door de regering wordt vastgesteld. Deze lijst omvat echter mn “zwaardere” aandoeningen zoals MS, CVA of nieuwe heup, ook kan deze lijst jaarlijks worden aangepast.(de eerste 20 behandelingen moet u eenmalig, per aandoening, zelf betalen óf betalen uit de aanvullende verzekering, dit staat los van het eigen risico)

Aanvullende verzekering

Wanneer u een aanvullend pakket heeft, dan zal uw zorgverzekeraar de kosten vergoeden tot de hoogte die u zelf met uw zorgverzekeraar heeft afgesproken. Hierbij heeft u NIET te maken met een eigen risico, u hoeft hierbij ook niet de eerste twintig behandelingen zelf te betalen.

 

 

Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen, wij zullen proberen u zo goed mogelijk van informatie te voorzien

 

Fysiotherapie Nic & Maja van de Ven-Verest, Sterkselseweg 20 B Maarheeze