Zorgverzekering 2022

December is bij uitstek de maand om uw zorgverzekering onder de loep te nemen. Waar ben ik nu wel en waar ben ik nu niet voor verzekerd. Overstappen of blijven zitten? Check uw verzekering op dekking voor fysiotherapie!

Overstappen of blijven zitten? Check uw verzekering op dekking voor fysiotherapie! Lees meer op www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd 

Fysiotherapie en de zorgverzekering 2022

 

Nederland kent een zorgsysteem met een basisverzekering die verplicht is voor iedereen. Het is een algemeen pakket waarin voor iedereen dezelfde vergoedingen zitten én waar voor iedereen dezelfde regels gelden.

De inhoud van het pakket en eventuele het eigen risico kan jaarlijks veranderen.

2022:

Maakt u gebruik van zorg die in het basisverzekering zit dan heeft u te maken met een jaarlijks eigen risico (€385). Dit geldt voor alle basiszorg samen.

 

Fysiotherapie in de basisverzekering

Volwassenen
“Gewone “ fysiotherapie  zit NIET in het basispakket.

Fysiotherapie die vergoed wordt vanuit de basisverzekering ( met eigen risico   € 385) is:

  • aandoening die staat op de “chronische lijst”. (eerste 20 behandelingen eenmalig, per aandoening, zelf betalen óf betalen uit de aanvullende verzekering, dit staat los van het eigen risico)
  • artrose aan de knie of heup, maximaal 12 behandelingen/ jaar.
  • etalagebenen maximaal 37 behandelingen.
  • fysiotherapie na COVID

De chronische lijst is een lijst met aandoeningen die u op internet kunt vinden of waarover u informatie kunt krijgen bij uw fysiotherapeut, dit zijn echter “zwaardere” aandoeningen zoals MS, CVA of nieuwe heup, ook deze lijst kan jaarlijks worden aangepast.

 

Kinderen

Het basispakket: 9 behandelingen fysiotherapie per klacht per jaar. Met verwijzing van arts is dit 18 maal.

Fysiotherapie bij een aandoening die op de chronische lijst staat wordt voor kinderen vanaf de eerste behandeling 100%  vergoed uit de basisverzekering. Er is geen eigen risico.

Naast de verplichte basisverzekering bent u vrij om een aanvullende verzekering af te sluiten voor klachten die niet onder de basisverzekering vallen.  Denk hierbij aan rugklachten, verstuikte enkels, spierscheurtjes, sportletsels etc..

Wanneer u een aanvullend pakket heeft, dan zal uw zorgverzekeraar de kosten vergoeden tot de hoogte die u zelf met uw zorgverzekeraar heeft afgesproken. Hierbij heeft u NIET te maken met een eigen risico, u hoeft hierbij ook niet de eerste twintig behandelingen zelf te betalen.

 

Wij hopen dat u met deze uitleg uw polis makkelijker kunt lezen en kunt kiezen voor een aanvullende pakket dat is afgestemd op uw wensen.

 

Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen, wij zullen proberen u zo goed mogelijk van informatie te voorzien

 

Fysiotherapie Nic & Maja van de Ven-Verest, Sterkselseweg 20 B Maarheeze